Калькулятор MIDAS

Оцінка обмеження життєдіяльності через мігрень (MIDAS) враховує дні за останні 3 місяці, коли головний біль зупиняв вашу діяльність або знижував її наполовину на роботі, вдома і у вільний час. Сума балів дає ступінь від I до IV.

Ця сторінка є перекладом, який лікар не перевіряв. Читати оригінал англійською.

Дні за останні 3 місяці
Не входить до суми балів, але корисно для вашого лікаря

MIDAS © Innovative Medical Research 1997. Розрахунок виконується у вашому браузері; нічого нікуди не надсилається.

Дайте відповідь на п’ять запитань, щоб побачити свій бал. Порожні відповіді рахуються як 0.

Ступені

СтупіньБалЗначення
I0–5Обмеження незначне або відсутнє
II6–10Легке обмеження
III11–20Помірне обмеження
IV21 або більшеТяжке обмеження

Бал — це сума запитань від 1 до 5, він становить від 0 до 270. Запитання A і B описують, наскільки часто і сильно болить голова; їх показують поруч із балом, але не додають до нього.

Перш ніж відповідати

  • Рахуйте дні, а не години. День, коли головний біль забрав половину вашої роботи, рахується як один день у запитанні 2.
  • Не рахуйте той самий день двічі в межах пари: день, коли ви пропустили роботу, належить до запитання 1, а не 2.
  • Якщо ви вели щоденник головного болю, скористайтеся ним. Підрахунок із пам’яті за три місяці зазвичай менш точний.

Джерела

  1. Lilly Medical: Migraine clinical assessment scales, a medical education resource (2022). Формулювання запитань і підрахунок балів
  2. Migraine Canada: MIDAS questionnaire. Ступені та повідомлення про авторські права
  3. Benz et al. Translation, cultural adaptation and reliability of the German version of the MIDAS. Health Qual Life Outcomes 2018. Зазначає, що MIDAS можна вільно використовувати в клінічній практиці та дослідженнях

Звірено з цими джерелами 28 жовтня 2026 р.. Як пишуть і перевіряють цю сторінку